Sunnuntaina vietettiin meidän perheen ensimmäistä isänpäivää. Iskä sai aamusämpylän ja muffinssin aamulla sänkyyn, mutta ukille teimme lahjaksi suklaakuorrutteisen täytekakun.

 

En ole aikaisemmin kokeillut suklaakuorrutteita, mutta tämä onnistui yli odotusten. Käytin Ikean tummaa suklaata. Viiden munan kakkuun riitti 200g suklaata myös reunoille asti. Reunoille pursottelin kermavaahdot, jota yritin (varsin huonolla menestyksellä) värjätä pastavärin kanssa ruskeaksi.

Suklaakuorrutteen ohje:

200g tummaa suklaata

1,5dl kuohukermaa

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa, älä kiehauta. Kaada suklaasula kerman joukkoon. Sekoita seosta, niin kauan, että rakenne on täysin sileä. Jäähdytä kuorrutetta samalla sekoitellen ja kaada kuorrute kakun päälle. Tasoita kuorrute tasaiseksi pinnalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

 

Koristeiksi pääsivät ensimmäiset ruusuharjoitukseni. Tein koristeet mmf-taikinasta ja hienosti onnistui ensimmäisiksi ruusuiksi. Eivät olleet todellakaan niin vaikeita, kuin osasin ennalta odottaa.