Pidin torstaina Oriflame-kutsut kotonani ja valmistin hieman tarjottavia. Pitkään Pullahiiren leivontanurkka-blogista kuolaamani mokkapala-muffinssit pääsivät nyt kokeiluun. Ne onnistuivat hirmusen hyvin ja olivat yhtä helppotekoisia kuin tavalliset mokkapalatkin. Erityisesti tykästyin kuorrutteen makuun. Saivat myöskin vierailta hyvää palautetta osakseen. Tässä suoraan Pullahiiren blogista kopioitu herrrkullinen resepti:

Taikina

(12kpl isoa muffinssia)

 

2 munaa

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 dl kiehuvaa vettä

100g margariinia / voita


Kuorrute

(tätä jouduin tekemään 1/2 annoksen lisää, jotta riitti kaikkiin eli kannattanee tehdä kaksinkertaisena, jotta riittää reunoille asti)


150g margariinia / voita

3 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl tomusokeria

3 rkl vahvaa kahvia

1 rkl vaniljasokeria


Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina 12 muffinssivuokaan tai 24 kpl minimuffinssivuokaan (joudut paistamaan kaksi erää). Paista n. 15-20 min. isoja tai 10 min. pieniä 175 asteessa. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.

 

Ostin keskiviikkona Skanssi-reissulta ihanan pirteät cupcake-vuuat. Ne pääsivät heti käyttöön. Ja täytyy sanoa että tekevät leivoksista kyllä heti huomattavasti mukavemman näköiset.

Näitä voisi siis valmistaa myös minikokoisina samalla reseptillä ja lisäsinkin hankintalistalleni minimuffinssivuuan. Unohdin tänään kaupungilla käydessäni käydä Modernossa vilkaisemassa, mikäli heiltä olisi niitä löytynyt.