Tavattiin perjantaina synnärihuonekavereiden kanssa ja tein tarjottavaksi äideille leipomukset vauvojen 5kk synttäreiden kunniaksi. Muffinssit ovat viime kirjoituksessa esittelemäni mokkapalamuffinssit, joihin tein vaahtokarkkitaikinasta 5kk-koristeet. Koristeet eivät ehtineet kovettua kuin yhden yön yli ja siksi kestivätkin pystyssä vain kuvauksen ajan. Kuljetuksen aikana pääsivät vähän taipuilemaan, muttei se onneksi makuun vaikuttanut.

Kinkkupiiraat toimittivat pikkusuolaisen virkaa. Tein niistäkin täysin laktoosittomia.

Pohja:
 
150 g margariinia
noin 4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna

 

Nypi rasva, 3dl vehnäjauhoja ja kaurahiutaleeet keskenään. Sekoita kananmuna sekaan. Lisää 0,5-1 dl vehnäjauhoja tarpeen mukaan, kunnes taikina on pehmeä, joustava, eikä tartu enää käsiin.
 
Täyte:
 
100-150g kinkkusuikaleita
1 sipuli
1/2 paprika
öljyä


Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi. Pilko myös sipuli ja parikat pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli ja paprikat öljyssä pannulla, ja paista kunnes vähän pehmenevät. Sekoita kinkku joukkoon.

Kastike:

2 dl ruokakerma- maitoseosta (puolet ja puolet)
1 kananmuna
mausteita esim. paprika, valkosipulijauhe, valkopippuri
 
Painele taikina voideltuihin muffinssivuokiin. Laita kinkku-paprika-sipulia vuokaan. Sekoita kerma-munamaitoseos keskenään ja mausta se. Kaada munamaitoa muffinssivuokiin. Paista 200-225 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes munamaito on hyytynyt ja piiraset saaneet hieman väriä.